Yoga en meditatie – Hoe vind je een meditatieleraar

De meeste yogastudenten beginnen hun reis naar gezondheid door “Yogalessen” te volgen, wat meestal betekent dat lessen de fysieke beoefening van yoga doen, asana’s (yogahoudingen) genoemd. Wist je dat yoga, wat ‘vereniging’ betekent in het Sanskriet, eigenlijk een veel uitgebreidere set hulpmiddelen voor gezondheid en genezing is? De lichaamsbeweging is slechts één aspect van deze verbazingwekkende wetenschap en kunst. Meditatie is een ander aspect van yoga met een extra set hulpmiddelen die kunnen helpen bij het creëren van een essentiële oefening voor een gezond en volledig leven.

Wil je dit ook maar liever thuis, dan kan dat ook namelijk yogales online.

Dus wat is meditatie precies en hoe weet je dat je een goed meditatieprogramma vindt?

 • Meditatie gaat niet over het volgen van een goeroe die je alle antwoorden geeft. In plaats daarvan zou het moeten gaan om het leren volgen van je eigen hart, je eigen innerlijke wijsheid en waarheid.
 • Meditatie is geen religie. In plaats daarvan zou het je in staat moeten stellen om je eigen gekozen geloof vollediger te belichamen en voor jezelf de integrale waarheden te ontdekken die door een ware spirituele leraar zijn geopenbaard.
 • Meditatie gaat niet over wegdrijven in de ruimte. In plaats daarvan zou het specifieke hulpmiddelen moeten bieden om je geest te concentreren en je te helpen op je eigen persoonlijke reis naar de waarheid.
 • Meditatie gaat niet over het nemen van uren per dag om te mediteren. In plaats daarvan zou meditatie praktische en snelle technieken moeten aanleren die op elk moment van de dag in slechts enkele minuten kunnen worden gedaan. Meditatie zou moeten gaan over het versterken van je verbinding met je innerlijke wijsheid gedurende de dag, niet alleen gedurende de tijd dat je zit. Er zijn een paar vormen van meditatie die eenvoudige technieken aanleren die krachtig genoeg zijn om het licht van je ziel in je dagelijks leven te brengen. Gebruik ze om je geest te centreren, je hart te openen, innerlijke leiding te ontvangen en meer energie te krijgen voor een vreugdevol leven.

De meeste vormen van meditatie leren de geest zich te concentreren en kalm te worden. Dit is een goed begin, maar waar blijft de kalme, gefocuste geest dan? In een paar vormen van meditatie, bijvoorbeeld Purna Yoga-meditatie, wordt de geest geleerd zich te concentreren op wat in yoga de hartchakra wordt genoemd. De Hartchakra is de zetel van de ziel in het fysieke lichaam en herbergt de wijsheid van de ziel. Wanneer de geest zich begint af te stemmen op de wijsheid van het hartchakra, wordt hij zachtjes gevuld met de wijsheid van de ziel, en deze wijsheid begint zich te manifesteren in het dagelijks leven.

Aangezien meditatie een bereidheid vereist om te groeien en te veranderen, moet je ervoor zorgen dat je leraar toegerust is om je op de best mogelijke manier te begeleiden. Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten bij een meditatieleraar:

 • Een goede meditatieleraar geeft les vanuit zijn ziel in plaats van vanuit zijn verstand.
 • Een goede meditatieleraar heeft toegang tot eeuwige wijsheid via de Hartchakra en ze leven wat ze leren.
 • Een goede meditatieleraar begrijpt het belang van het begeleiden van de student om zich te verbinden met zijn eigen Licht en Liefde en niet met de leraar.
 • Een goede meditatieleraar kent eenvoudige genezingstechnieken voor zichzelf en zijn leerlingen.
 • Een goede meditatieleraar is niet kwetsbaar voor de trucs van het ego die leraren kunnen misleiden door te denken dat ze verbinding maken met hun ziel, en ze weten hoe ze het ego moeten testen wanneer het doet alsof het de Waarheid is.
 • Een goede meditatieleraar heeft een betrouwbare intuïtie ontwikkeld die hun ziel in staat stelt hun leven te leiden.
 • Een goede meditatieleraar is een baken van licht in hun lessen en in de wereld, laat hun Goddelijke Essentie door elke cel schijnen en laat hun studenten zien wat er in henzelf zit.

Alle religies vragen ons te leven vanuit liefde; zoek een waarheidsgetrouwe meditatieleraar die je kan leren hoe je naar het hart kunt gaan waar liefde op je wacht.

Deze curcus is afgeleid van Happy with Yoga.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ajax-loader